Träning/Läger

Anmälan till sommarnens träningsläger 2016 är öppen! Tag kontakt med Jenny för att säkert få en plats. Välkomna!

Blommedala Gård har sedan sommaren 2002 anordnat träningsläger. Sedan starten har våra läger utvecklats mer för varje år.

Träningslägret vänder sig till dig som vill utveckla din egen ridning och hästen intensivt i 4-5  dagar. Det är hård träning, men samtidigt mycket roligt.

Träningen består av markarbete, hoppövningar/teknik, banhoppning, terränghoppning, uteritt, sitsträningar och teori. Finns även möjlighet för individuell träning, ex. om man inte vill hoppa terräng.

Egen häst/ponny medtages där det erbjuds box och daglig utevistelse i hage, ensam eller med sällskap. Eget foder medtages.

Boendet är i en stuga närbelägen gården med två våningar där det finns kök, wc/dusch, matplats, TV-rum med stereo, tv, dvd och karaoke. På övervåningen finns det sovplatser för 10 personer.

Den tiden då ni inte sitter i sadeln finns det tid för all slags skötsel med era hästar och utrustning. Det finns även andra djur på gården att pyssla med som katter, hundar, får och lammungar. Vid fint väder eller efterfrågan åker vi till sjön och badar. Det finns även båt där ni kan åka vattenskidor och ring efter. Självklart finns det även traktor och fyrhjuling som behöver användas för att sköta om gården.

Vid regn eller dåligt väder finns det möjlighet för mys inne i stugan med filmer och annat kul.

Bildgalleri från tidiagare års träningsläger på Blommedala gård. (Klicka på bilderna får att visa dem i större format.)