Om oss

Blommedala Gård startade 2003. Gården ligger cirka 1 km utanför Vrigstad i en vacker miljö på det småländska Höglandet. Det finns närhet till fin natur och flera små sjöar.

Blommedala Gård  inriktar sig på hopphästar, då det gäller avel, utbildning av unghästar, tävling, försäljning, träningar och lägerverksamhet.Gården drivs av familjen Blommesköld som består av Gustav, Jenny och barnen Emil och Alma.


Jenny håller träningar för både ponny och hästekipage.
Träningarna är inriktade på markarbete och hoppning. Markarbete är ett viktigt moment för att hästen ska hoppa bra. Det läggs stor vikt vid sits och hur du inverkar på din häst. Varje ryttare får den träning som behövs för att vidareutvecklas. Jenny är auktoriserad hopptränare och har tävlat upp till svår hoppning 1.50. Utbildning har Jenny fått från bla Strömsholm där hon varit elev hos Lotta Björe i två år. Jenny är utbildad c-tränare i hoppning.
Bild på GustavBild på Elin

Blommedala gård har förmånen att ha Elin Henningsson som hästskötare och beridare. Elin ser till att alla hästarna mår bra och får den skötsel som de behöver.

 Varje sommar anordnas träningsläger för ponny och hästekipage. Eleverna bor i ett gästhus på gården och deras hästar är uppstallade i  det fina stallet. Lägret pågår i 3-4 dagar, två ridpass/dag. I ridpassen ingår det hoppning, markarbete, terränghoppning m.m. Den tiden då du inte arbetar med din häst finns det tid för bad och andra aktiviteteter. Det är intensiva dagar och mycket lärorikt. Hemlagad mat serveras.

Det finns även en mysig och nyrenoverad stuga på gården att hyra.
Stugan hyrs ut året runt med 8+2 sovplatser, kök & wc. Det finns även möjlighet till jakt, fiske, ridning, kräftfiske. Omgivningen är rik på vilt och fågelliv. Närhet till sjö och vacker miljö.