Lirco

Lirco BG

 

 

 

Lirco BG – e.Irco Mena – Leuthen I – Robin Z – Favorit

Hingst f. 2010

Född på Blommedala Gård. Lirco har tre trevliga gångarter och ett stort hjärta. Matchas idag till kommande 3-årstest 2013.

  

Moder Louisiana H-

e. Leuthen I-Robin Z – Favorit

f-1992 A-premierad

Uppfödd på det framgångsrika stuteri H som lämnat många fina hästar. Hon fick prestationsdiplom m 9 i hoppning som 4-åring.

Louisiana tävlades av Os-ryttaren Helena Persson som unghäst. Blommedala Gård köpte sedan henne och Jenny tävlade henne upp till 140 m placering. Pga av ryttarens studier så fick Louisiana börja i avelsboxen lite tidigare än vad som var tänkt från början.

Louisiana är ett känsligt sto som har stor kapacitet i hoppningen. Hon har nu fått 4 föl och är dräktig med Irco Mena. Hennes föl är Luxemburg H, Queen Lucy BG, Lofelia BG och Toronto BG. Louisiana är en mycket bra mamma till sina föl.

Sista fölet Toronto BG fick 51p på fölmönstring och blev därmed dagens bästa föl.

Mormor Roma H-

e.Robin Z-Favorit f.1987-2009

Roma har tävlat svår hoppning både med Lisen Bratt-Fredriksson och OS –ryttaren Helena Persson upp till 1.60 hoppning. Roma har tävlat i Skandinavium, landslaget och flera stora internationella mästerskap, framförallt med Helena Persson. De har 18 plac i svår hoppning, därav 5 plac i Grand Prix.

Mormorsmor Bonita-

e.Favorit-Borealis xx f. 1973-2005

Elitsto.

Bonita hade en bra härstamning och var en mycket bra hopphäst som tävlades upp till 160 hoppning enligt Bengt J Stuteri H. Hon tävlades under namnet Blues av Leif Holgersson. De vann SM i hoppning och har 26 plac i svår hoppning, därav 8 plac i Grand Prix. Mor till Roma H.

Moster Queen Lucy BG – e.Quite Easy – Leuthen I – Robin Z  – Favorit

AB-premierad f.2005

Uppfödd på Blommedala Gård. Lucy löshoppade fantastiskt bra som unghäst. På 3-årstestet blev hon diplomhopphäst m 9,9 i hoppning. Hon har sedan utvecklats till en snygg häst med hög ridbarhet. Vid uppsutten hoppning så fortsätter hennes hoppförmåga att imponera.

Tornado är hennes första avkomma.

Lucys vidare träningsupplägg är att kvala in till 4-årschampionatet och kvalitets. Därefter ska hon fortsätta att tävla årgångschampionaten och vidare upp i svår hoppning. Sedan gå tillbaka till avelsboxen och ge oss fler fina föl.

This entry was posted in Våra hästar. Bookmark the permalink.