Tornado

Tornado BG 04091341

F 2009

    

Tornesch

 1042

Lux Z

95191

Lord Calando
Apocalypte Z
Ninerta

952004

Libero H
Inerta
Queen Lucy BG

 04051394

Quite Easy

958

Quidam de Revel
Birte II
Louisiana H

23144

Leuthen I
Roma H

     

       

Tornado BG e. Tornesch – Quite Easy – Leuthen I – Robin Z

Blommedala Gård är uppfödare till detta fina hingstföl. Tornado ska växa upp i lösdrift tillsammans med sin jämnåriga hingstkompis Cornell. De har en tillhörande hage med fin natur och varierande underlag. Där går de fram tills de är 2 år. Vid utfodring binder vi upp hästarna och visiterar dem och får då samtidigt en bra kontakt med unghästarna. Under denna tid blir de även löshoppade, tränas på att åka trailer, tränsade och sadelvana.

Tornado är en mycket snäll och okomplicerad häst.

Vi tror mycket på honom och tror att han kommer att bli en trevlig tävlingshäst framöver. Med hans härstamning med 4 högpresterande ston i ett och samma led, vilket är mycket ovanligt, så borde han bli en mycket lovande hopphäst.

Tornados träningsupplägg och mål är att gå 3-årstest, 4-årschampionat och senare olika årgångschampionat i Falsterbo och Flyinge. Därefter etablera sig i de stora klasserna.

Moder Queen Lucy BG-

e.Quite Easy-Leuthen I  f.2005

AB-premierad

Uppfödd på Blommedala Gård. Lucy löshoppade fantastiskt bra som unghäst. På 3-årstestet blev hon diplomhopphäst m 9,9 i hoppning. Hon har sedan utvecklats till en snygg häst med hög ridbarhet. Vid uppsutten hoppning så fortsätter hennes hoppförmåga att imponera.

Tornado är hennes första avkomma.

Lucys vidare träningsupplägg är att kvala in till 4-årschampionatet och kvalitets. Därefter ska hon fortsätta att tävla årgångschampionaten och vidare upp i svår hoppning. Sedan gå tillbaka till avelsboxen och ge oss fler fina föl.

 

Mormor Louisiana H-

e. Leuthen I-Robin Z  f-1992

A-premierad

Uppfödd på det framgångsrika stuteri H som lämnat många fina hästar. Hon fick prestationsdiplom m 9 i hoppning som 4-åring.

Louisiana tävlades av Os-ryttaren Helena Persson som unghäst. Blommedala Gård köpte sedan henne och Jenny tävlade henne upp till 140 m placering. Pga av ryttarens studier så fick Louisiana börja i avelsboxen lite tidigare än vad som var tänkt från början.

Louisiana är ett känsligt sto som har stor kapacitet i hoppningen. Hon har nu fått 4 föl och är dräktig med Irco Mena. Louisiana är en mycket bra mamma till sina föl.

Sista fölet Toronto BG fick 51p på fölmönstring och blev därmed dagens bästa föl.

Mormorsmor Roma H-

e.Robin Z-Favorit f.1987-2009

 Roma har tävlat svår hoppning både med Lisen Bratt-Fredriksson och OS –ryttaren Helena Persson upp till 1.60 hoppning. Roma har tävlat i Skandinavium, landslaget och flera stora internationella mästerskap, framförallt med Helena Persson. De har 18 plac i svår hoppning, därav 5 plac i Grand Prix.

Mormorsmormor  Bonita-

e.Favorit-Borealis xx f. 1973-2005

Elitsto.

Bonita hade en bra härstamning och var en mycket bra hopphäst som tävlades upp till 160 hoppning enligt Bengt J Stuteri H. Hon tävlades under namnet Blues av Leif Holgersson. De vann SM i hoppning och har 26 plac i svår hoppning, därav 8 plac i Grand Prix. Mor till Roma H.

This entry was posted in Våra hästar. Bookmark the permalink.