Cornell Blup

Cornell BG 04091422
F 2009

CORNELL BG e. Cortus – Contendro – Mowgli – Favorit

Blommedala Gård är uppfödare till detta fina hingstföl. Cornell har växtupp i lösdrift tillsammans med sin jämnåriga kompis Tornado BG. De har en tillhörande hage med fin natur och varierande underlag. I lösdriften gick de fram tills de var 2 år. Vid utfodring band vi upp hästarna och visiterade dem och fick då samtidigt en bra kontakt med unghästarna.

Under denna tid blev de även löshoppade, tränades på att åka trailer, blev tränsade och sadelvana.

Cornell BG blev inriden och gick 3-årstestet i maj 2012. Han fick 8,7 i hoppoäng på 3-årstest. Han har idag hunnit tävla tre pay and jump och gjort det på ett okomplicerat sätt. Cornell är mycket snäll att hantera och positiv på alla sätt och vis. Film finns nedan.

http://www.youtube.com/watch?v=N0McD70I_TA

 Vi tror även mycket på honom och tror att han kommer att bli en kvick och ridbar tävlingshäst framöver. Cornells träningsupplägg och mål är att gå 4-årschampionat och senare olika årgångschampionat i Falsterbo och Flyinge. Därefter etablera sig i de stora klasserna.

Moder CORNELIA

e. Contendro I – Mowgli – Favorit – Borealis xx f.2005

Blommedala Gård köpte in detta fina sto som föl för att behålla den framgångsrika härstamningen i framtida avkommor.

Cornelia löshoppade med mycket bra teknik och hade väldigt lätt för sig.

Fick diplom som hopphäst och klass I som dressyrhäst på 3-årstest i Maj 2008 och önskvärd för att bli betäckt.

Hon blev dräktig med Cortus (e Cantus – Ahorn Z – Capitol I – Calypso I).

Efter 3-årstestet blev hon även hoppad under ryttare utan problem. Sedan var det dags för ett välförtjänt sommarbete.

Cornelia har sedan blivit riden under den mesta delen av dräktigheten eftersom hon varit så positiv hela tiden.

Hon är en liten energisk snygg häst som har det lilla extra. Hoppar med mycket bra teknik även under ryttare. På marken är hon trevlig, pigg och arbetsam.

Cornelia tävlar idag 1.35 hoppning i England med bra resultat. Film finns nedan.

http://www.youtube.com/watch?v=9JrsPoOmWsQ

Mormor Marriott H-

e.Mowgli-Favorit f.1991

Elitsto.

Uppfödd på Stuteri H. Pga av skada i bäckenben som 3-åring har Marriott varit i avel med stor fruktsamhet. Hon löshoppade fantastiskt bra innan hon blev skadad.

Hon är mor till hingsten Positano H som var godkänd hingst, mormor till de nu verksamma hingstarna Ronhaldino H 1109 och Optic VT 1162.

Även känd som mor till stoet Costa Rica H, Icy Mena, Contador, Cornelia samt ett flertal unghästar.

Genomgående för hennes avkommor är ett vänligt temperament och ett gott hopphuvud.

Mormormor Bonita-

e.Favorit-Borealis xx f. 1973-2005

Elitsto.

Bonita hade en bra härstamning och var en mycket bra hopphäst som tävlades upp till 160 hoppning enligt Bengt J Stuteri H. Hon tävlades under namnet Blues av Leif Holgersson. De vann SM i hoppning och har 26 plac i svår hoppning, därav 8 plac i Grand Prix. Mor till Roma H.
 

Mormorsyster Roma H-

e.Robin Z-Favorit f.1987-2009

Roma har tävlat svår hoppning både med Lisen Bratt-Fredriksson och OS –ryttaren Helena Persson upp till 1.60 hoppning. Roma har tävlat i Skandinavium, landslaget och flera stora internationella mästerskap, framförallt med Helena Persson. De har 18 plac i svår hoppning, därav 5 plac i Grand Prix.

Moster Costa Rica-

e.Carthago Z-Mowgli f-1995

Elitsto. Vann treårstest i hoppning Borås 1998.

Mor till de godkända hingstarna Ronhaldino H 1109 och Optic VT 1162.

2008 tilldelades  hon ”Nils Tatis Anderssons prisfond för halvblodsavelsdjur” för att vara: Det mest framstående stoet inom svensk avel för varmblodiga hästar.

Morbror Positano H-

e.Pomme Royal-Mowgli f-1996

Vann bruksprovet i hoppning och godkändes som hingst år 2000 på grund av sin stora hoppförmåga. Finns idag i USA.

Moster Icy Mena-

e. Irco Mena-Mowgli f-2003

Hon fick hoppdiplom som 3-åring och prestationsdiplom 8-8-9 i hoppning vid kvalitetstävlan 2007, direktkvalad och felfri i 4-års Championatet på Flyinge.

Kusin Ronhaldino H-

e.Robin Z-Carthago Z  f-2002

Blev godkänd hingst på Flyinge 2006. Ägs av Flyinge och är där avelshingst, samt tränas och tävlas av Peter Eriksson.

Omdöme hoppning:

 
Stor kapacitet med bra inställning. Bra tryck i avsprånget. God uppmärksamhet och samarbetsvilja, orädd.Äntligen en godkänd son till Robin Z på Flyinge och inte vilken som helst utan en mycket imponerande individ med bästa tänkbara prestationshärstamning både på mödernet och fädernet!
Vid genomförandet av 2006 års brukspov, imponerade Ronaldinho H särskilt i sin hoppning, där han visade en synnerligen stor kapacitet, med ”tryck” och kraft i avsprånget och enastående god inställning till hoppning. Vad månde bliva av Robin’s son i framtiden? Förhoppningsvis ännu bättre än sin far.
Ronaldinho H inköptes som föl från Stuteri H i Horred, ett stuteri som bedrivit prestationsinriktad Holsteineravel under många år. Den mest välkända tävlingshästen från stuteriet är Classic H, som först framgångsrikt tävlade med Helena Persson och nu med Toni Hassman.
Robin Z’s betydelse för svensk avel och sport behöver man inte orda så mycket om.
Ronaldinho’s mor, diplomstoet Costa Rica H vann treårstestet i hoppning i Borås innan hon sattes i avel. Mormor Marriott H är mor till den före detta godkände bruksprovsvinnaren Positano H. Mormorsmor Bonita tävlade mycket framgångsrikt i svår klass och GP med Leif Holgersson under namnet ”Blues”. Bonita är för övrigt mor till den i tävlingssamman-hang mycket meriterade Robin-dottern Roma H. Stofamiljen har sitt ursprung från fullblods-stoet Bon Bon xx (Bonitas mor) e. Borealis.Morfar Carthago efter Capitol I tillhör Holsteinerförbundet. Han lånades under flera år ut till Zangersheide, där han vid sidan av avelsverksamheten tävlade mycket framgångsrikt med Jos Lansink. Carthago har förärvt sig väl och lämnar mycket eftertraktad avkomma; 26 godkända söner och 246 framgångsrikt tävlande avkommor. Han har ligger enligt Jahrbuch Zucht-05 på tredjeplats med 156 i index. Ronaldinho H är en mäktig hingst med mycket stor hoppkapacitet, som han med sin gedigna härstamning bör förärva. Han kommer sannolikt att förbättra kortlinjerade mindre ston.

Kusin Optic VT-

e.Orlando-Chartago Z f.2005

Såldes på SSHS aktion som 2-åring för 700 000,-  till fam West. Blev godkänd hingst 2008,(dock ej i år). Tränas och tävlas av Peter Eriksson.

This entry was posted in Våra hästar. Bookmark the permalink.