Cornelia

Cornelia 04051780
F 2005

 

 

 

 

 

 

CORNELIA e. Contendro I – Mowgli – Favorit – Borealis xx

Blommedala Gård köpte in detta fina sto som föl för att behålla den framgångsrika härstamningen i framtida avkommor. Cornelia växte upp i lösdrift med jämnåriga hästar i fin natur med varierande underlag fram tills hon var 2 år.

Cornelia löshoppade med mycket bra teknik och hade väldigt lätt för sig. Efter sommarbetet som 2-åring fick hon gå in på stall i egen box.

Hon utbildades som unghäst genom longering, tömkörning och blev inriden på hösten. Fick därefter en ordentlig vintervila och blev sedan igångsatt inför 3-årstest.

Fick diplom som hopphäst och klass I som dressyrhäst på 3-årstest i Maj 2008 och önskvärd för att bli betäckt. Hon blev dräktig med Cortus (e Cantus – Ahorn Z – Capitol I – Calypso I). Efter 3-årstestet blev hon även hoppad under ryttare utan problem. Sedan var det dags för ett välförtjänt sommarbete. Cornelia har sedan blivit riden under den mesta delen av dräktigheten eftersom hon varit så positiv hela tiden. På slutet red tjejerna ut på henne barbacka. I somras kom det ett fint hingstföl som fick namnet Cornell BG.

 

Hon är en liten energisk snygg häst som har det lilla extra. Hoppar med mycket bra teknik. På marken är hon känslig, pigg och arbetsam, behöver fortfarande mer styrka för att orka i alla olika situationer. Har lätt för sig, men blir ibland lite överambitiös. I stallet är hon världen snällaste att sko,klippa och borsta. Väldigt omtyckt av alla i stallet.

Cornelia har nu börjat tävla 1m klasser.

Mormor Bonita-

e.Favorit-Borealis xx f. 1973-2005

Elitsto.

Bonita hade en bra härstamning och var en mycket bra hopphäst som tävlades upp till 160 hoppning enligt Bengt J Stuteri H. Hon tävlades under namnet Blues av Leif Holgersson. De vann SM i hoppning och har 26 plac i svår hoppning, därav 8 plac i Grand Prix. Mor till Roma H.

Moder Marriott H-

e.Mowgli-Favorit f.1991

Elitsto.

Uppfödd på Stuteri H. Pga av skada i bäckenben som 3-åring har Marriott varit i avel med stor fruktsamhet. Hon löshoppade fantastiskt bra innan hon blev skadad.

Hon är mor till hingsten Positano H som var godkänd hingst, mormor till de nu verksamma hingstarna Ronhaldino H 1109 och Optic VT 1162.

Även känd som mor till stoet Costa Rica H, Icy Mena, Contador, Cornelia samt ett flertal unghästar.

Genomgående för hennes avkommor är ett vänligt temperament och ett gott hopphuvud.

Moster Roma H-

e.Robin Z-Favorit f.1987-2009

Roma har tävlat svår hoppning både med Lisen Bratt-Fredriksson och OS –ryttaren Helena Persson upp till 1.60 hoppning. Roma har tävlat i Skandinavium, landslaget och flera stora internationella mästerskap, framförallt med Helena Persson. De har 18 plac i svår hoppning, därav 5 plac i Grand Prix.

Syster Costa Rica-

e.Carthago Z-Mowgli f-1995

Elitsto. Vann treårstest i hoppning Borås 1998.

Mor till de godkända hingstarna Ronhaldino H 1109 och Optic VT 1162.

2008 tilldelades  hon ”Nils Tatis Anderssons prisfond för halvblodsavelsdjur” för att vara: Det mest framstående stoet inom svensk avel för varmblodiga hästar.

Broder Positano H-

e.Pomme Royal-Mowgli f-1996

Vann bruksprovet i hoppning och godkändes som hingst år 2000 på grund av sin stora hoppförmåga. Finns idag i USA.

Syster Icy Mena-

e. Irco Mena-Mowgli f-2003

Hon fick hoppdiplom som 3-åring och prestationsdiplom 8-8-9 i hoppning vid kvalitetstävlan 2007, direktkvalad och felfri i 4-års Championatet på Flyinge.

 

Systerson Ronhaldino H-

e.Robin Z-Carthago Z  f-2002 172 cm

Blev godkänd hingst på Flyinge 2006. Ägs av Flyinge och är där avelshingst, samt tränas och tävlas av Peter Eriksson.

Systerson Optic VT-

e.Orlando-Chartago Z f.2005

Såldes på SSHS aktion som 2-åring för 700 000,-  till fam West. Blev godkänd hingst 2008,(dock ej i år). Tränas och tävlas av Peter Eriksson.

This entry was posted in Våra hästar. Bookmark the permalink.