Caffrey

Caffrey 04983618
F 1998

CAFFREY e. Calido – Ahorn Z – Marmor

Caffrey är ett holsteinersto som är född i Tyskland. Hon köptes in som föl till Sverige och fick två egna föl innan hon blev 4 år. Efter den tid som avelssto börjades hon att tävla i hoppning av Karin Tholarp. De tävlade upp till 135 hoppning med bra resultat.

Blommedala Gård köpte in detta fina sto för att använda henne i aveln och föll för hennes intressanta stam samt att hon är en häst som har det mesta man söker.

Caffrey är en trevlig häst som är mycket rolig att rida eftersom hon har så hög ridbarhet. Hon rör sig väldigt energiskt och har en stor kapacitet i hoppningen. Hon är alltid med på noterna. Caffrey är ett känsligt sto med ett stort hjärta.

Fader  Calido I e. Cantus – Coriander

Uppfödare M Kahler, Neuendeich, från stostam 5064 I Holstein. Mkh 168.

Calido är en av världens mest framgångsrika hopproducenter med över 275 avkommor i Svår klass. Tre avkommor deltog i OS 2008, Nobless M tog lagbrons. Coup de Coeur och Eurocommerce Acapulco är ytterst framgångsrika i den internationella sporten. Calido  har en bildskön typ, präglad av sin familjs blod. Han har i sin stamtavla 3 x Cor de la Bryére, 3 x Cottage son, 3 x Ramzes AA, och 2 x Anblick xx. Hans mormor Kollet e Roman fick sex avkommor, dressyr och hopphästar, som alla gått framgångsrikt S klass i Tyskland.

Helsyster Lyzza-

e.Calido – Ahorn Z – Marmor

f.1995 Holsteinersto

Vann unghäst VM i Europa finalen i Bryssel 2001 med Marcus Ehnings bror i sadeln. Svår hoppning med F. Hassmann D.

Helsyster Caligula-

e.Calido – Ahorn Z – Marmor

f.1999 Holsteniervallack  165 cm
Fantastiska gångarter, suverän hoppteknik, Mycket vacker häst , stort scoop och försiktig. (Enligt ägaren Sofie Karpe-Nilsson)

Son Don Juan-

e.Airline H – Calido – Ahorn Z

f.2001

Tävlad upp till 130 m bra resultat. En mycket trevlig och okomplicerad häst som även han har mycket kapacitet i hoppningen. Rör sig energiskt m bra bakbensaktivitet.

Son King Creole-

e.Cardento – Calido – Ahorn Z

f.2002

Fick diplom som lovande hopphäst vid kvalitetstävlan som 4åring m poäng 9,8  i hoppning.

Han är en stor och stilig kille på 174 cm i mkh.

En mer utförlig stamtavla på Caffrey

This entry was posted in Våra hästar. Bookmark the permalink.